Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tielrode

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Tielrode resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je handige info over diverse types waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Tielrode.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €230 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid TielrodeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tielrode

Heb je last van een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel Belgen installeren een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Temse opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Tielrode hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Tielrode?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Tielrode. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tielrode heeft een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Tielrode

De waterhardheid van het drinkwater in Tielrode bedraagt circa 12,32 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tielrode-9140

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tielrode voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tielrode.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1125 en €1725 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Tielrode.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €115 per beurt
MontagekostenC.a. €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Tielrode?
De waterhardheid in Tielrode schatten we op 12,32 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Tielrode.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie