Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Elversele

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Elversele resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Elversele.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ElverseleTechnische detailsWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Elversele

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en minder lekker water uit de kraan? Veel mensen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Temse zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Elversele hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Elversele?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Elversele. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Elversele ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Elversele

De waterhardheid van het drinkwater in Elversele is om en nabij de 12,32 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-elversele-9140

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Elversele verklein je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Elversele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €2125 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Elversele.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudV.a €155 per jaar
InstallatiekostenCirca €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Elversele?
De waterhardheid in Elversele is gemiddeld 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Elversele.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie