Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Perk

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Perk heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Perk.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid PerkHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSteenokkerzeel
Postcode1820
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Perk

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Belgen nemen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Steenokkerzeel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Perk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Perk?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Perk. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Perk zit met een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Perk

De waterhardheid van het leidingwater in Perk is 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-perk-1820

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Perk voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Perk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1550 en €2175 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Perk.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 op jaarbasis
MontageRond de €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Perk?
De waterhardheid in Perk is om en nabij de 19,60 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Perk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie