Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Melsbroek

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Melsbroek heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Melsbroek.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid MelsbroekTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSteenokkerzeel
Postcode1820
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Melsbroek

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakwerk? Meer en meer woningeigenaren nemen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Steenokkerzeel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Melsbroek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Melsbroek?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Melsbroek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Melsbroek kent een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Melsbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Melsbroek is 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-melsbroek-1820

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Melsbroek reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Melsbroek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1425 en €1725 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Melsbroek.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Elektrische waterontharderVanaf €930
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €140 per 12 maanden
InstallatieC.a. €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Melsbroek?
De hardheid van het leidingwater in Melsbroek is grofweg 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Melsbroek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie