Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Belsele

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Belsele leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Belsele.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BelseleHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9111
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Belsele

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of veel schoonmaakwerk? Meer en meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Sint-Niklaas vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Belsele hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Belsele?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Belsele. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Belsele kent een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Belsele

De waterhardheid van het drinkwater in Belsele ligt op ong. 11,20 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-belsele-9111

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Belsele reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Belsele.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters starten bij €660, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Belsele.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk snel vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderV.a €800
Elektronische waterontharderVanaf €1180
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €115 per jaar
MontagekostenV.a €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Belsele?
De waterhardheid in Belsele is gemiddeld 11,20 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Belsele.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie