Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwkerken-Waas

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Nieuwkerken-Waas heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier check je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Nieuwkerken-Waas.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €310 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuwkerken-WaasHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9100
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwkerken-Waas

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Sint-Niklaas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Nieuwkerken-Waas hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwkerken-Waas?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nieuwkerken-Waas. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwkerken-Waas heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuwkerken-Waas

De waterhardheid van het water in Nieuwkerken-Waas is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwkerken-waas-9100

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Nieuwkerken-Waas reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwkerken-Waas.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €790 (zonder installatiewerk). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nieuwkerken-Waas.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektrische waterontharderCirca €920
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €95 p/jaar
MontagekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Nieuwkerken-Waas?
De hardheid in Nieuwkerken-Waas is gemiddeld 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuwkerken-Waas.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie