Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sinaai-Waas

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Sinaai-Waas heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Sinaai-Waas.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sinaai-WaasHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9112
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sinaai-Waas

Heb je last van een droge huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een handige waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Sint-Niklaas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sinaai-Waas heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sinaai-Waas?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sinaai-Waas. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sinaai-Waas heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sinaai-Waas

De waterhardheid van het leidingwater in Sinaai-Waas is om en nabij de 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sinaai-waas-9112

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sinaai-Waas reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sinaai-Waas.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €700, excl. installatie. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Sinaai-Waas.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en snel monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektronische waterontharderCirca €1210
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €125 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sinaai-Waas?
De hardheid van het water in Sinaai-Waas is plus minus 11,20 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sinaai-Waas.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie