Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Werchter

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 17,92 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Werchter leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 17,92 dH in Werchter.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals water met een vreemde smaak en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WerchterZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRotselaar
Postcode3118
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Werchter

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of onnodig veel schoonmaken? Veel woningeigenaren nemen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Rotselaar kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Werchter hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Werchter?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Werchter. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Werchter kent een waterhardheid van 17,92. Samengevat: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Werchter

De waterhardheid van het drinkwater in Werchter is om en nabij de 17,92 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-werchter-3118

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Werchter minimaliseer je de dH waarde van 17,92 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Werchter.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €710, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1575 en €2200 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Werchter.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en direct merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektrische waterontharderRond de €1020
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 p/jaar
MontagekostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Werchter?
De hardheid in Werchter ligt op 17,92 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals comfortabel douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Werchter.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie