Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wezemaal

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 17,92 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Wezemaal heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 17,92 dH in Wezemaal.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WezemaalTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRotselaar
Postcode3111
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wezemaal

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Rotselaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wezemaal heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Wezemaal?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Wezemaal. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wezemaal kent een waterhardheid van 17,92. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wezemaal

De waterhardheid van het water in Wezemaal is om en nabij de 17,92 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wezemaal-3111

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wezemaal reduceer je de dH waarde van 17,92 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wezemaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1975 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Wezemaal.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €100 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wezemaal?
De hardheid van het leidingwater in Wezemaal is ongeveer 17,92 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wezemaal.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie