Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Roeselare

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Roeselare heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Roeselare.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid RoeselareWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Roeselare

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en/of extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Roeselare vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Roeselare gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roeselare?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Roeselare. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Roeselare zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Roeselare

De waterhardheid van het drinkwater in Roeselare is om en nabij de 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-roeselare-8800

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star 22UD
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Atlantis AT210
 • Delta Onega duplex
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Roeselare voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Roeselare.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1600 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Roeselare.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektronisch)Rond de €970
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €125 op jaarbasis
InstallatieRond de €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Roeselare?
De hardheid van het leidingwater in Roeselare is om en nabij de 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Roeselare.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie