Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rumbeke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Rumbeke heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je belangrijke info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Rumbeke.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RumbekeHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rumbeke

Heb je last van een irriterende huid en strepen op je ruiten? Flink wat mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Roeselare kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Rumbeke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rumbeke?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Rumbeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rumbeke zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rumbeke

De waterhardheid van het water in Rumbeke is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-rumbeke-8800

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rumbeke verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rumbeke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €1875 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Rumbeke.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €110 op jaarbasis
InstallatieVanaf €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Rumbeke?
De hardheid van het kraanwater in Rumbeke is ongeveer 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rumbeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie