Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beveren

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Beveren leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Beveren.
 • Dit is de oorsprong van situaties als droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BeverenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Beveren

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op je ruiten? Een groeiend aantal Belgen installeren een slimme waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Roeselare werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Beveren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beveren?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Beveren. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beveren heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Beveren

De waterhardheid van het leidingwater in Beveren is 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-beveren-8800

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beveren voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beveren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €760, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1650 en €2175 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Beveren.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektrische waterontharderV.a €1140
Regeneratiezout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €160 per 12 maanden
PlaatsingRond de €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Beveren?
De hardheid in Beveren is doorgaans 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beveren.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie