Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oekene

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oekene zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Oekene.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OekeneHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode8800
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oekene

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Vlamingen bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Roeselare vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Oekene was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oekene?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Oekene. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oekene kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oekene

De waterhardheid van het water in Oekene is 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oekene-8800

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oekene minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oekene.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €700, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2250 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Oekene.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €155 per jaar
PlaatsingVanaf €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Oekene?
De hardheid in Oekene schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oekene.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie