Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijssen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Rijssen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 5.60 dH in Rijssen.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid RijssenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid5.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Rijssen

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en minder lekker water uit de kraan? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Rijssen-Holten kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Rijssen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rijssen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Rijssen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rijssen kent een waterhardheid van 5.60. Dat betekent zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rijssen

De waterhardheid van het leidingwater in Rijssen bedraagt ongeveer 5.60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,95 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-rijssen-7461

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Ecowater ESM 42
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rijssen minimaliseer je de dH waarde van 5.60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rijssen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Rijssen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Mechanische waterontharderVanaf €820
Elektronische waterontharderV.a €990
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €105 per beurt
InstallatiekostenV.a €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Rijssen?
De hardheid van het kraanwater in Rijssen ligt op 5.60 dH. De meting in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rijssen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie