Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holten

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Holten maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 5.60 dH in Holten.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HoltenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid5.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Holten

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Rijssen-Holten vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Holten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Holten?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Holten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Holten zit met een waterhardheid van 5.60. Samengevat: zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Holten

De waterhardheid van het drinkwater in Holten is om en nabij de 5.60 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,95 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-holten-7451

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star 17UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Holten verlaag je de dH waarde van 5.60 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Holten.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot wel €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €1700 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Holten.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog experts, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Mechanische waterontharderRond de €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €950
Zouttabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Holten?
De hardheid van het leidingwater in Holten is om en nabij de 5.60 dH. De meting in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Holten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie