Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ranst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,74 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Ranst resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 9,74 dH in Ranst.
 • Dit is de oorsprong van situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid RanstWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5200 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ranst

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ranst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Ranst wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ranst?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ranst. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ranst heeft een waterhardheid van 9,74. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ranst

De waterhardheid van het water in Ranst is om en nabij de 9,74 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ranst-2520

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Erie Maxima Eco11
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • North Star 40ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ranst minimaliseer je de dH waarde van 9,74 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ranst.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1125 en €1925 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Ranst.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Mechanische waterontharderC.a. €730
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €105 per jaar
PlaatsingskostenV.a €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Ranst?
De hardheid in Ranst is plus minus 9,74 dH. De meting in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ranst.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie