Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Emblem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,74 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Emblem heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je handige info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,74 dH in Emblem.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals glascorrosie en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EmblemWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Emblem

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Vlamingen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Ranst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Emblem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Emblem?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Emblem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Emblem heeft een gemeten waterhardheid van 9,74. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Emblem

De waterhardheid van het leidingwater in Emblem is om en nabij de 9,74 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-emblem-2520

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Emblem reduceer je de dH waarde van 9,74 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Emblem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €850, exclusief installatiekosten. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1975 incl. installatie. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Emblem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten experts, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenCirca €85 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €200
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Emblem?
De waterhardheid in Emblem schatten we op 9,74 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Emblem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie