Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dessel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,88 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Dessel resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 12,88 dH in Dessel.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DesselZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteDessel
Postcode2480
Gem. Gasverbruik M33.355 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5050 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Dessel

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Dessel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Dessel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dessel?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Dessel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dessel heeft een gemeten waterhardheid van 12,88. Concreet: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Dessel

De waterhardheid van het leidingwater in Dessel is 12,88 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-dessel-2480

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Softline Eco15
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • North Star 17ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Atag Descale 15

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dessel verlaag je de dH waarde van 12,88 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dessel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot wel €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1400 en €2050 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Dessel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektrische waterontharderVanaf €950
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €160 p/jaar
MontageCirca €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Dessel?
De hardheid van het water in Dessel is ongeveer 12,88 dH. De meting in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dessel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie