Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kasterlee

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,88 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kasterlee maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12,88 dH in Kasterlee.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid KasterleeHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode2460
Gem. Gasverbruik M33.345 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4950 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kasterlee

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Kasterlee vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kasterlee hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kasterlee?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kasterlee. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kasterlee heeft een geschatte waterhardheid van 12,88. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kasterlee

De waterhardheid van het leidingwater in Kasterlee ligt op ong. 12,88 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kasterlee-2460

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco30
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • North Star 11ED
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Atag Descale 5

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kasterlee reduceert je de dH waarde van 12,88 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kasterlee.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1650 en €2100 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Kasterlee.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektrische waterontharderCirca €1110
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kasterlee?
De hardheid van het water in Kasterlee is doorgaans 12,88 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kasterlee.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie