Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lier

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lier zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 11,76 dH in Lier.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LierHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
Postcode2500
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5150 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lier

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en veel schoonmaakwerk? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Lier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Lier gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lier?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lier. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lier zit met een waterhardheid van 11,76. Dit staat voor Hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lier

De waterhardheid van het leidingwater in Lier bedraagt ongeveer 11,76 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lier-2500

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Softline Eco30
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • North Star 25ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Atag Descale 30

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lier minimaliseer je de dH waarde van 11,76 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lier.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €660, zonder installeren. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Lier.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk snel merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1170
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractV.a €115 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Lier?
De hardheid in Lier is circa 11,76 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lier.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie