Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Broechem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 9,74 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Broechem resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 9,74 dH in Broechem.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BroechemWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Broechem

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer Belgen bestellen een handige waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Ranst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Broechem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Broechem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Broechem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Broechem heeft een geschatte waterhardheid van 9,74. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Broechem

De waterhardheid van het leidingwater in Broechem is om en nabij de 9,74 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-broechem-2520

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Broechem verklein je de dH waarde van 9,74 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Broechem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2250 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Broechem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Elektronische waterontharderC.a. €990
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €95 per 12 maanden
InstallatieV.a €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Broechem?
De hardheid van het kraanwater in Broechem bedraagt 9,74 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Broechem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie