Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Retie

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Retie zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je belangrijke informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 8,34 dH in Retie.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid RetieHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRetie
Postcode2470
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid8,34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Retie

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Retie opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Retie gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Retie?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Retie. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Retie ontvangt een waterhardheid van 8,34. Dit houdt in Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Retie

De waterhardheid van het water in Retie is ongeveer 8,34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,75 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-retie-2470

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Erie Softline Eco10
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • North Star 14ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Atag Descale 10

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Retie verlaag je de dH waarde van 8,34 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Retie.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €690, zonder installeren. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Retie.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektronisch)V.a €910
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €85 (jaarbasis)
MontageRond de €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Retie?
De hardheid in Retie is ongeveer 8,34 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Retie.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie