Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oelegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,74 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oelegem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 9,74 dH in Oelegem.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid OelegemFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oelegem

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de gemeente Ranst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Oelegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oelegem?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oelegem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oelegem zit met een waterhardheid van 9,74. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oelegem

De waterhardheid van het drinkwater in Oelegem bedraagt circa 9,74 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oelegem-2520

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oelegem reduceert je de dH waarde van 9,74 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oelegem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1850 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €840, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1100 en €1950 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Oelegem.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Elektronische waterontharderVanaf €900
Tabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €140 p/jaar
InstallatieBegint bij €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Oelegem?
De hardheid van het water in Oelegem is grofweg 9,74 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oelegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie