Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nootdorp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Nootdorp resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Nootdorp.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NootdorpZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nootdorp

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en aanslag op servies? Meer en meer huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Pijnacker-Nootdorp vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nootdorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nootdorp?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nootdorp. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nootdorp heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nootdorp

De waterhardheid van het drinkwater in Nootdorp is ongeveer 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nootdorp-2631

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • AquaCombi AquaCell
 • NoCalc NoCalc
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nootdorp minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nootdorp.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2300 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €660, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €2075 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nootdorp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis experts, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektronische waterontharderRond de €920
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €115 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nootdorp?
De waterhardheid in Nootdorp is circa 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nootdorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie