Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Haag

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Den Haag heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Den Haag.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals veel schoonmaken en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Den HaagTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2553
Gem. Gasverbruik M31060 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Den Haag

Heb jij genoeg van huidirritaties of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Den Haag werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Den Haag hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Den Haag?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Den Haag. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Den Haag kent een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Den Haag

De waterhardheid van het drinkwater in Den Haag is 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-haag-2553

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • General electric GE-45HF
 • Erie Slimline Eco8

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Haag verklein je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Den Haag.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1575 en €1825 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Den Haag.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderRond de €700
Elektronische waterontharderBegint bij €970
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudCirca €100 p/jaar
MontageC.a. €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Den Haag?
De hardheid van het kraanwater in Den Haag is plus minus 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Den Haag.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie