Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pijnacker

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Pijnacker leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Pijnacker.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid PijnackerHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Pijnacker

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Pijnacker hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Pijnacker?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Pijnacker. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Pijnacker heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Pijnacker

De waterhardheid van het leidingwater in Pijnacker is om en nabij de 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-pijnacker-2641

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Ecowater ESM15 CE+
 • 038waterontharder Compact 10
 • Amysoft C-200
 • Watertotaal Euro Twin 14

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Pijnacker voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Pijnacker.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €690, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2050 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Pijnacker.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderV.a €750
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €140 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €175
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Pijnacker?
De hardheid van het water in Pijnacker ligt rond de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Pijnacker.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie