Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Delfgauw

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Delfgauw heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Delfgauw.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid DelfgauwZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Delfgauw

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Delfgauw hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Delfgauw?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Delfgauw. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Delfgauw heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Delfgauw

De waterhardheid van het drinkwater in Delfgauw bedraagt circa 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-delfgauw-2645

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Softstar Classic
 • Amysoft C-300
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Delfgauw voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Delfgauw.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €750, excl. installatie. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Delfgauw.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderC.a. €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1120
Zout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €150 (jaarbasis)
InstallatieRond de €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Delfgauw?
De hardheid van het water in Delfgauw is ongeveer 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Delfgauw.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie