Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Delft

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Delft maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina check je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Delft.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DelftFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2624
Gem. Gasverbruik M3950 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Delft

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en bittere thee en koffie? Een toenemende groep Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Delft kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Delft hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Delft?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Delft. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Delft ontvangt een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Delft

De waterhardheid van het drinkwater in Delft is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-delft-2624

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Culligan Global Cabinet
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Delft verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Delft.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1575 en €1825 inclusief installatiewerk. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Delft.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektronisch)V.a €1040
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €105 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Delft?
De hardheid van het kraanwater in Delft is om en nabij de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Delft.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie