Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pelt

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,33 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Pelt zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs vind je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,33 dH in Pelt.
 • Dit kan zorgen voor onder andere droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid PeltHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3900
Gem. Gasverbruik M33.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid12,33 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Pelt

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Pelt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Pelt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Pelt?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Pelt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Pelt ontvangt een waterhardheid van 12,33. Dat betekent Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Pelt

De waterhardheid van het leidingwater in Pelt ligt op ong. 12,33 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,33 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,12 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-pelt-3900

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft-C
 • Lubron Softstar Classic
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Delta Morava

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Pelt verklein je de dH waarde van 12,33 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Pelt.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1500 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Pelt.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Pelt?
De hardheid van het leidingwater in Pelt bedraagt 12,33 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Pelt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie