Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Overpelt

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,33 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Overpelt maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,33 dH in Overpelt.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op de ramen en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OverpeltTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3900
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid12,33 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Overpelt

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en/of kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Pelt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Overpelt heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overpelt?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Overpelt. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Overpelt kent een waterhardheid van 12,33. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Overpelt

De waterhardheid van het drinkwater in Overpelt bedraagt circa 12,33 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,33 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,12 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-overpelt-3900

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Overpelt voer je de dH waarde terug van 12,33 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Overpelt.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €2300 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2150 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Overpelt.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1020
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudCirca €90 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Overpelt?
De waterhardheid in Overpelt bedraagt 12,33 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Overpelt.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie