Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerpelt

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,33 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Neerpelt maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 12,33 dH in Neerpelt.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid NeerpeltTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3910
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid12,33 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Neerpelt

Heb je last van een droge huid en veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer huizenbezitters nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Pelt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Neerpelt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Neerpelt?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Neerpelt. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Neerpelt heeft een waterhardheid van 12,33. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Neerpelt

De waterhardheid van het leidingwater in Neerpelt is om en nabij de 12,33 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,33 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,12 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-neerpelt-3910

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Neerpelt minimaliseer je de dH waarde van 12,33 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Neerpelt.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €1750 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Neerpelt.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel installateurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €980
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €140 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Neerpelt?
De waterhardheid in Neerpelt ligt op 12,33 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Neerpelt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie