Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Huibrechts-Lille

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,33 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Huibrechts-Lille maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,33 dH in Sint-Huibrechts-Lille.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Sint-Huibrechts-LilleHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3910
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid12,33 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Huibrechts-Lille

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten of kalkstrepen op ramen? Meer en meer huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Pelt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Huibrechts-Lille wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Huibrechts-Lille?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Huibrechts-Lille. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Huibrechts-Lille heeft een geschatte waterhardheid van 12,33. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Huibrechts-Lille

De waterhardheid van het water in Sint-Huibrechts-Lille bedraagt ongeveer 12,33 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,33 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,12 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-huibrechts-lille-3910

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euro Twin 25
 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Huibrechts-Lille verlaag je de dH waarde van 12,33 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Huibrechts-Lille.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €660, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €2050 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Huibrechts-Lille.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €120 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Sint-Huibrechts-Lille?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Huibrechts-Lille is doorgaans 12,33 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Huibrechts-Lille.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie