Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwe Pekela

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuwe Pekela heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Nieuwe Pekela.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuwe PekelaFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nieuwe Pekela

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Pekela opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nieuwe Pekela was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwe Pekela?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nieuwe Pekela. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuwe Pekela ontvangt een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuwe Pekela

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwe Pekela ligt op ong. 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuwe-pekela-9663

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Erie Softline Eco20
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwe Pekela verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuwe Pekela.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2025 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nieuwe Pekela.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderCirca €800
Waterontharder (elektronisch)C.a. €940
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €130 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Nieuwe Pekela?
De hardheid van het kraanwater in Nieuwe Pekela is gemiddeld 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwe Pekela.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie