Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude Pekela

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oude Pekela heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Oude Pekela.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Oude PekelaWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oude Pekela

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of veel schoonmaakwerk? Een toenemende groep mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Pekela zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oude Pekela heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oude Pekela?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oude Pekela. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oude Pekela heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Oude Pekela

De waterhardheid van het drinkwater in Oude Pekela is om en nabij de 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oude-pekela-9665

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Apic Heracles junior
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Erie IQsoft Eco26

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oude Pekela minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oude Pekela.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €690 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1275 en €2000 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Oude Pekela.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderV.a €650
Elektrische waterontharderCirca €1190
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €85 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Oude Pekela?
De hardheid van het water in Oude Pekela ligt op 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oude Pekela.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie