Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grote-Brogel

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 2,80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Grote-Brogel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 2,80 dH in Grote-Brogel.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Grote-BrogelFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Grote-Brogel

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of water met een vreemde smaak? Steeds meer huishoudens nemen een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Peer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Grote-Brogel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Grote-Brogel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Grote-Brogel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Grote-Brogel heeft een geschatte waterhardheid van 2,80. Dit staat voor Zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Grote-Brogel

De waterhardheid van het drinkwater in Grote-Brogel bedraagt ongeveer 2,80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-grote-brogel-3990

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Grote-Brogel voer je de dH waarde terug van 2,80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Grote-Brogel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Grote-Brogel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 p/jaar
MontagekostenC.a. €240
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Grote-Brogel?
De waterhardheid in Grote-Brogel bedraagt 2,80 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Grote-Brogel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie