Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ham

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Ham heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH in Ham.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HamHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHam
Postcode3945
Gem. Gasverbruik M33.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ham

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en/of kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Ham zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Ham was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ham?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ham. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ham ontvangt een waterhardheid van 9,52. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ham

De waterhardheid van het water in Ham is 9,52 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-ham-3945

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Mooiwater Mini
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Delta Ontario duplex

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ham reduceert je de dH waarde van 9,52 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ham.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €790, exclusief installatiekosten. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €2225 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ham.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €105 per beurt
MontagekostenCirca €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ham?
De hardheid in Ham is doorgaans 9,52 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ham.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie