Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wijchmaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 2,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Wijchmaal leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je nuttige info info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 2,80 dH in Wijchmaal.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €310 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WijchmaalHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wijchmaal

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en koffie of thee dat bitter smaakt? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Peer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wijchmaal hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wijchmaal?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wijchmaal. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wijchmaal zit met een waterhardheid van 2,80. Dit staat voor Zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wijchmaal

De waterhardheid van het leidingwater in Wijchmaal bedraagt ongeveer 2,80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Zacht water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wijchmaal-3990

Veel gekozen merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wijchmaal reduceer je de dH waarde van 2,80 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wijchmaal.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders starten bij €660, zonder installeren. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2250 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Wijchmaal.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektronische waterontharderV.a €1080
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €145 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Wijchmaal?
De waterhardheid in Wijchmaal is om en nabij de 2,80 dH. De meting in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijchmaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie