Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kleine-Brogel

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 2,80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kleine-Brogel heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina tref je praktische info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 2,80 dH in Kleine-Brogel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Kleine-BrogelHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kleine-Brogel

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Peer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kleine-Brogel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kleine-Brogel?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Kleine-Brogel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kleine-Brogel heeft een waterhardheid van 2,80. Dit staat voor Zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Kleine-Brogel

De waterhardheid van het leidingwater in Kleine-Brogel is 2,80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kleine-brogel-3990

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kleine-Brogel minimaliseer je de dH waarde van 2,80 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kleine-Brogel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €1725 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Kleine-Brogel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €950
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €135 per jaar
InstallatiekostenRond de €275
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kleine-Brogel?
De hardheid van het kraanwater in Kleine-Brogel schatten we op 2,80 dH. De meting in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kleine-Brogel.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie