Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amsterdam-Duivendrecht

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Amsterdam-Duivendrecht zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je nuttige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Amsterdam-Duivendrecht.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid Amsterdam-DuivendrechtHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Amsterdam-Duivendrecht

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ouder-Amstel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Amsterdam-Duivendrecht hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Amsterdam-Duivendrecht?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Amsterdam-Duivendrecht. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Amsterdam-Duivendrecht heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Amsterdam-Duivendrecht

De waterhardheid van het water in Amsterdam-Duivendrecht is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-amsterdam-duivendrecht-1114

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Compact 10
 • Mooiwater Grande
 • Amysoft C-300
 • Amysoft E-300
 • Delta Onega

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Amsterdam-Duivendrecht voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Amsterdam-Duivendrecht.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot meer dan €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €700 (zonder installatiewerk). Een slim systeem zit ergens tussen de €1225 en €2150 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Amsterdam-Duivendrecht.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektronische waterontharderCirca €1090
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €150 (jaarbasis)
InstallatieRond de €150
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Amsterdam-Duivendrecht?
De hardheid van het kraanwater in Amsterdam-Duivendrecht ligt op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Amsterdam-Duivendrecht.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie