Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Duivendrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Duivendrecht heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Duivendrecht.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €210 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid DuivendrechtWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1115
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Duivendrecht

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op douchekop? Flink wat Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Ouder-Amstel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Duivendrecht hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Duivendrecht?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Duivendrecht. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Duivendrecht zit met een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Duivendrecht

De waterhardheid van het drinkwater in Duivendrecht is 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-duivendrecht-1115

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Compact 14
 • Waterboss 700 CWB700n
 • BWT AQA smart
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Euro Twin 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Duivendrecht reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Duivendrecht.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €700, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1225 en €1825 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Duivendrecht.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis experts, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektronische waterontharderBegint bij €990
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €80 op jaarbasis
InstallatieV.a €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Duivendrecht?
De waterhardheid in Duivendrecht schatten we op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Duivendrecht.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie