Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ouderkerk aan de Amstel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Ouderkerk aan de Amstel zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Ouderkerk aan de Amstel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Ouderkerk aan de AmstelHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ouderkerk aan de Amstel

Heb je last van een erg droge huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Ouder-Amstel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ouderkerk aan de Amstel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ouderkerk aan de Amstel?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ouderkerk aan de Amstel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ouderkerk aan de Amstel kent een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ouderkerk aan de Amstel

De waterhardheid van het leidingwater in Ouderkerk aan de Amstel bedraagt ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ouderkerk-aan-de-amstel-1191

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Apic Zetes
 • Atag Descale 20
 • Detandt-Simon Primo 12
 • 038waterontharder Compact 20
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ouderkerk aan de Amstel voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ouderkerk aan de Amstel.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €760, zonder installeren. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €2100 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ouderkerk aan de Amstel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €80 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ouderkerk aan de Amstel?
De hardheid van het kraanwater in Ouderkerk aan de Amstel is grofweg 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ouderkerk aan de Amstel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie