Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waardamme

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Waardamme resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Waardamme.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WaardammeHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Waardamme

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen of water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huishoudens kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Oostkamp vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Waardamme gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waardamme?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Waardamme. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Waardamme kent een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Waardamme

De waterhardheid van het leidingwater in Waardamme bedraagt circa 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-waardamme-8020

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waardamme minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Waardamme.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten bij €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Waardamme.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderC.a. €910
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractV.a €80 p/jaar
MontagekostenCirca €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Waardamme?
De hardheid van het leidingwater in Waardamme is grofweg 8,40 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waardamme.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie