Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hertsberge

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Hertsberge resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info over de waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Hertsberge.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €225 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HertsbergeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hertsberge

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of minder lekker water uit de kraan? Meer en meer huishoudens installeren een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Oostkamp opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hertsberge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hertsberge?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Hertsberge. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hertsberge zit met een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hertsberge

De waterhardheid van het leidingwater in Hertsberge is 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hertsberge-8020

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hertsberge voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €775.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hertsberge.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €670, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2225 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Hertsberge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel vakmannen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €960
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenCirca €110 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Hertsberge?
De waterhardheid in Hertsberge is gemiddeld 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hertsberge.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie