Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elspeet

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 3.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Elspeet maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 3.80 dH in Elspeet.
 • Hierdoor ontstaan onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ElspeetFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8075
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Elspeet

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en/of aanslag op servies? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Nunspeet zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Elspeet heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Elspeet?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Elspeet. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elspeet heeft een geschatte waterhardheid van 3.80. Concreet: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Elspeet

De waterhardheid van het leidingwater in Elspeet ligt op ong. 3.80 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-elspeet-8075

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Separaat 10
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Delta Simplex compact
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Elspeet reduceert je de dH waarde van 3.80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Elspeet.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1125 en €1825 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Elspeet.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Elektronische waterontharderRond de €1000
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €105 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Elspeet?
De hardheid van het water in Elspeet is grofweg 3.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Elspeet.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie