Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vierhouten

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 3.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Vierhouten maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 3.80 dH in Vierhouten.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid VierhoutenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vierhouten

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op douchekop? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Nunspeet zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vierhouten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vierhouten?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vierhouten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vierhouten heeft een waterhardheid van 3.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Vierhouten

De waterhardheid van het leidingwater in Vierhouten is 3.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-vierhouten-8076

Interessante installaties

 • 038waterontharder Separaat 14
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • North Star 9UD
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vierhouten verklein je de dH waarde van 3.80 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vierhouten.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €95 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1400 en €2025 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Vierhouten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis vakmannen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderRond de €780
Elektrische waterontharderCirca €970
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudC.a. €140 per beurt
MontageVanaf €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vierhouten?
De hardheid van het water in Vierhouten is om en nabij de 3.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vierhouten.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie