Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hulshorst

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 3.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hulshorst heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 3.80 dH in Hulshorst.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HulshorstTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8077
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hulshorst

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of te veel schoonmaken? Meer en meer Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Nunspeet werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hulshorst hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hulshorst?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hulshorst. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hulshorst ontvangt een waterhardheid van 3.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Hulshorst

De waterhardheid van het drinkwater in Hulshorst is om en nabij de 3.80 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hulshorst-8077

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Separaat 20
 • Halutec SensorSoft
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • North Star 11UD
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hulshorst verklein je de dH waarde van 3.80 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hulshorst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Hulshorst.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1210
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 p/jaar
MontagekostenRond de €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hulshorst?
De hardheid in Hulshorst schatten we op 3.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hulshorst.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie