Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leveroy

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.23 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Leveroy zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 8.23 dH in Leveroy.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LeveroyWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6092
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36200 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Leveroy

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of aanslag op servies? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Nederweert kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Leveroy was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Leveroy?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Leveroy. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leveroy zit met een waterhardheid van 8.23. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Leveroy

De waterhardheid van het drinkwater in Leveroy is ongeveer 8.23 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leveroy-6092

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leveroy minimaliseer je de dH waarde van 8.23 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leveroy.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €700, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1425 en €1850 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Leveroy.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €115 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €175
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Leveroy?
De waterhardheid in Leveroy schatten we op 8.23 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Leveroy.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie