Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ospel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.23 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Ospel leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je praktische informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.23 dH in Ospel.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OspelFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36200 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ospel

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en aanslag op servies? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Nederweert zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ospel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ospel?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ospel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ospel zit met een waterhardheid van 8.23. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ospel

De waterhardheid van het leidingwater in Ospel is om en nabij de 8.23 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ospel-6035

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Kinetico Kube 6
 • North Star 40UD

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ospel voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ospel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €660, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €2000 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ospel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderCirca €880
Elektrische waterontharderVanaf €1050
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudV.a €90 per jaar
InstallatiekostenV.a €240
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ospel?
De hardheid van het water in Ospel schatten we op 8.23 dH. De waarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ospel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie