Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nederweert-Eind

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.23 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Nederweert-Eind leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH in Nederweert-Eind.
 • Dit is de oorsprong van situaties als eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Nederweert-EindTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36200 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nederweert-Eind

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Nederweert vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nederweert-Eind was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nederweert-Eind?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nederweert-Eind. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nederweert-Eind zit met een waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nederweert-Eind

De waterhardheid van het water in Nederweert-Eind bedraagt circa 8.23 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nederweert-eind-6034

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • North Star 11UD
 • Euro Twin 14
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nederweert-Eind voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nederweert-Eind.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot meer dan €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2000 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nederweert-Eind.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Tabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €155 p/jaar
MontagekostenC.a. €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Nederweert-Eind?
De waterhardheid in Nederweert-Eind ligt op 8.23 dH. De waarde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nederweert-Eind.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie