Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nukerke

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Nukerke heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je belangrijke informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Nukerke.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NukerkeFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9681
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nukerke

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en aanslag op servies? Steeds meer huizenbezitters nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Maarkedal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Nukerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nukerke?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Nukerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nukerke kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nukerke

De waterhardheid van het leidingwater in Nukerke bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nukerke-9681

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nukerke reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nukerke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €650, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1850 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Nukerke.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1180
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €115 per jaar
MontagekostenRond de €270
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Nukerke?
De hardheid van het leidingwater in Nukerke is ongeveer 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nukerke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie